RESTAURANT REVIEWS IN EN ROND GENT

Ontbijt / Lunch / Gebak

Alice

‘Alice’. Ooit bestond er een onehitwonder over een gelijknamig buurmeisje… Als we aan die uit Wonderland denken komen we meer in de buurt om dit eethuis in Onderbergen te omschrijven. De gevel straalt alvast een zekere klasse uit en we vragen ons meteen af of het er vanbinnen even stijlvol uitziet.

  

Net als haar voorganger Coeur d’Artichaut op dezelfde locatie is Alice een publiekstrekker. Gentelmen heeft dit op een zonnige zaterdagmorgen aan den lijve mogen ondervinden. Helaas is reserveren pas mogelijk vanaf 8 personen. Dit zorgt ervoor dat je ‘engelengeduld’ in de gemoedstoestand moet voorprogrammeren bij een bezoek aan Alice. Net als bij onze eerdere mislukte poging (volzet) duurde het deze keer alweer net iets te lang vooraleer een dienstmeisje ons kwam verwelkomen. Anderen zouden misschien andere oorden hebben opgezocht, maar Gentelmen heeft een taak te volbrengen.

Tijdens het wachten geven we onze ogen de kost aan de inrichting van de zaak. Opvallende portretposters hangen in grote lijsten aan de lichtroze wanden. Van het porseleinen servies in de schappen tot de kaarslichtjes met gouden randen, werkelijk alles straalt elegantie en vrouwelijkheid uit. Wat wil je ook met een naam als Alice… En dan hebben we het nog niet over de kroonluchters gehad. Meteen valt ook op dat de zaalbediening uitsluitend bestaat uit meisjes. Die met hun roze haarstrikjes over de prachtige parketvloer schuifelen.

  

Na het observeren wordt ons vriendelijk een vrijgekomen tafeltje aangewezen.Het tafelgerei plakt al gauw tegen elkaar door de keuze van het luxe-ontbijt (ter compensatie voor ons engelengeduld). Als laatste worden de cava’s op de open plaatsjes neergezet naast het versgeperst sinaasappelsap en dat is meteen ook het startsein voor aanvallen. Zo smijten we ons eerst op de yoghurt met granola en vers fruit. Al enkele jaren een evidentie voor een zichzelf respecterend ontbijthuis. En wat is die yoghurtcombo lekker.

  

Wanneer we aan de pistolets beginnen serveert een lieve jongedame ons met trots een schoteltje Amerikaanse flensjes en een paar zachtgekookte eitjes. De flensjes geven een odeur waar geen enkele geurkaars tegenop kan. Ze zijn dik, mals en overheerlijk. Het Alice-meisje wist het op voorhand. Bij het luxe-ontbijt is ook gerookte zalm voorzien, zowat Gentelmens favoriete comfort food. Plakjes Brie, jonge kaas, gekookte ham, gerookte ham, verse confituur en afgebakken chocoladekoeken vervolledigen het pakket. Voor nog geen 20,00 euro per persoon scoort deze ontbijtformule op deze warme plek hoog qua prijs-kwaliteit.

Onze conclusie: geduld wordt beloond voor ‘altijd een beetje feest’. Nietwaar, huisvrouw Alice De Witte?

Honger gekregen? Deel deze review:

Alice

Bezoek de website
Onderbergen 6
9000 Gent

Prijscategorie: €

Eten: 8/10
Interieur: 8/10
Bediening: 7/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *