RESTAURANT REVIEWS IN EN ROND GENT

Lunch / Diner

Café René

Op de hoek van de Gebroeders Vandeveldestraat en de Ajuinlui staat een opvallend wit pand met zwarte luifel: Café René. Bij zo’n naam denkt Gentelmen meteen aan muffe authentieke bruine kroegen, maar niets is minder waar. Het interieur oogt fris dankzij de mix van behouden maar opengebroken muren, stijlvolle nieuwe raamkaders naast gezellige eettafeltjes, sfeervolle verlichting, een moderne bar en een parket met visgraatmotief. Kortom, de nieuwe look (sinds het voorjaar van 2019) bevalt Gentelmen.

Helaas ligt het decibelniveau van klantenlawaai deze avond bij Café René even hoog als bij de gemiddelde Amsterdamse bruine kroeg en daar zijn we iets minder blij om. Gelukkig behoren we nog tot de jonge generatie en mogen (en kunnen) onze oren dit nog meemaken. Overigens worden we vanavond vergezeld door een lief nichtje T. en haar man M., maar enkel onze borden zullen worden bekritiseerd.

Om de avond stevig in te zetten starten we met een Negroni (volgens Campari uitgevonden door een gelijknamige graaf) en een Gin ‘Copperhead’ met gewone tonic,  want de Brugse ‘Gillemore’ was reeds opgedronken. De rest van het gezelschap neemt een watertje en een blonde Tongerlo van het vat.  We kiezen ook voor een plankje rauwe ham en vinden er Ibericoham op terug, aangevuld met krokant tomatenbrood. Hoe meer happen tomatenbrood, hoe meer look er rondom ons tafeltje zweeft. Superlekker begin.

Wanneer onze gerechten geserveerd worden is de bistro inmiddels volgelopen met hongerige, en voornamelijk luidruchtige klanten. Een suprême van parelhoen met witte asperges, dragonsaus en kroketjes wordt aangereikt aan mijn rechterzijde terwijl ikzelf de gegrilde zalm met béarnaisemayonaise en frietjes gepresenteerd krijg. Beide gerechten zijn keurig voorgesteld en we herinneren ons in deze eetstek ook een correcte, joviale bediening.

De deftige portie parelhoen is mals uitgebakken en smaakt heerlijk, de asperges zijn on point. Mijn partner merkt wel kroketten die maar juist het frituurvet overleefd hebben. Een combinatie van gevogelte en dragon is meestal een hit. Mijn zalm is uitstekend gegrild en ook op de smaak van de – weliswaar erg karige – béarnaisesaus is niets aan te merken. Maar waar (de fok) is in hemelsnaam de rest van de groenten en friet gebleven? Na deze drie blaadjes sla en zes stukjes geraspte wortel heeft zelfs Pascale Naessens nog honger. Jammer genoeg betaal je voor dergelijke kinderportie bij Café René toch al gauw € 20…

We zeggen Bye (of ‘Allo ‘Allo?) aan René met een rijkelijke Café Glacé (boordevol slagroom) en een thee en hoppen opnieuw de Gentse straten in.

Honger gekregen? Deel deze review:

Café René

Bezoek de website
Gebroeders Vandeveldestraat 2-4
9000 Gent

Prijscategorie: €€

Eten: 7/10
Interieur: 9/10
Bediening: 8/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *