RESTAURANT REVIEWS IN EN ROND GENT

Ontbijt / Lunch / Diner

De Superette

In de Wulf sloot december vorig jaar zijn deuren en het Gentse De Vitrine transformeerde zopas naar een Mexicaanse pop-olé-up La Chaparitta. Keukenviking Kobe Desramaults is befaamd om zijn vernieuwende projecten. Voorlopig is buiten zijn Mexicaanse tent nog een zaak draaiende (en dan komt er deze zomer nóg een bij in de oude Belgacomtoren), De Superette.

Een oud plaatselijk supermarktje werd in 2014 omgebouwd tot een heus voedingslabo annex bakkerij-koffiebar-restaurant. In De Superette zijn Desramaults proefbuizen brood, banket en pizza’s. Hier houdt hij samen met zijn Amerikaanse collega en de rest van het team de houtoven gloeiend.

Wij waren hier al enkele keren om zuurdesembrood of ontbijtkoeken gekomen, maar nu werd het toch eens tijd om ter plekke te komen eten. Met ons recensentenmateriaal op zak, dat bestaat uit twee smartphones en een fris geheugen, spreken we op een zaterdagmorgen met een bevriend koppel af. Terwijl de geur (en de warmte) van versgebakken broodjes en koffie zich verspreidt onder de plaatselijke eters wordt vooraan op een rek de verkoopwaar aangevuld. Baristas zijn druk in de weer en achterin de zaak vliegen gedresseerde borden en kommetjes de keuken uit.

  

De houten tafels en stoelen zijn in een mum van tijd allemaal bezet en ook de cosy corner met een set vintage zetels is ingepalmd. Ook al zijn de binnenwanden onafgewerkt gelaten, toch vormt de ruwe stijl samen met de pop-art kadertjes en de uitstekende lampkeuze een gezellig geheel. Om een optimale sfeer te verkrijgen kan Gentelmen het plaatsen van passende verlichting niet genoeg benadrukken.

We krijgen plankjes met daarop de huidige menu die frequent wordt gewijzigd volgens één van onze tafelpartners.
We kiezen met ons vieren voor de gewone ontbijtmenu en even later arriveert het eerste gerecht. Dat bestaat uit een veredelde versie van ‘toast omelet’. Als je niet kunt bedenken hoe je van een gebakken ei iets creatief kan maken, verwijzen wij je graag naar de foto. De mix van gepekelde groentjes zorgen voor het juiste zuur dat je nodig hebt als opkikker. We proeven augurk, gele wortel, en gokken op rammenas bovenop een ideaal gebakken ei en dito toast. Posteleinblaadjes geven de omelet een frisse kleur.

  

Hoewel de zaalbedienden het ontzettend druk blijven hebben, waag ik me toch aan de vraag naar een portie melk voor bij de koffie. De jonge dame brengt na enkele minuten een glazen flesje warme melk.

Grootmoe’s servies wordt uit de glazen kast gehaald en vormt de onderlegger voor het brood waar onze papillen naar snakken. De broodmengeling van grof gebakken zuurdeeg, bruine toast en enkele halve rozijnenbollen verschijnt op tafel, aangevuld met een plankje kaas en confituur en een plankje huisgemaakte eendenrillettes (klasse!), gedroogde ham en een portie grove mosterd. De boerenkost (belegd voor twee personen) wordt puur geserveerd. De Brie en een rijpere kaas laat ik door mijn vrienden testen. De Franse klassieker is niet veel bijzonders, maar de brokkelige kaas is op zijn heerlijkst, volgens het kaaspanel.

Bij het wachten op onze tweede plankjesronde kijken we de zaal in. We zien smullende of lachende aanblikken, of beide.

Honger gekregen? Deel deze review:

De Superette

Bezoek de website
Guldenspoorstraat 29
9000 Gent

Prijscategorie: €€

Eten: 9/10
Interieur: 7/10
Bediening: 7/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *