RESTAURANT REVIEWS IN EN ROND GENT

Ontbijt / Lunch

Den Hoek Af

Geen zin om zelf croissants af te bakken deze keer. Gentelmen heeft een afspraak in Den Hoek Af die ons (hopelijk) hùn croissants zullen aanbieden. Het koppel vrienden van uitstapjes in onder meer De Superette, Madam Bakster en Simon Says is er deze keer ook weer bij. Met cadeaubonnen op zak fietsen we richting de driehoek waar de Vlaanderenstraat de Notarisstraat raakt.

  

Door het aangename weer zijn de terrasstoeltjes nagenoeg allemaal ingenomen, dus springen we naar binnen voor een plek voor vier vlak naast het glazen raam in de vooruitspringende punt van het gebouw. Terwijl onze vrienden de kaart bekijken, snuiven wij de sfeer van de koffiebar op. Het is hier heel aangenaam ingericht: houten tafels, hippe hanglampen (wel een beetje déjà-vu, maar deze keer in een mooie kegelvorm), een zeer kleurrijke bar. De makkers hebben intussen hun keuze gemaakt en als ik de kaart overneem, merk ik een uitgebreide koffiekeuze met aandacht voor allergiegevoelige mensen én voor mensen met een koekjesverslaving. Deze Gentelman vergeeft het zichzelf nooit dat hij de latte cookie heeft overgeslagen. Maar de flat white, een dubbele espresso met gestoomde melk, compenseert veel en er volgt nog een ontbijt uiteraard. Mijn overkant neemt eveneens een dubbele espresso.

Qua ontbijt valt de kaart wat geringer uit dan andere ontbijtzaken, dus zou er voldoende aandacht moeten zijn voor de kwaliteit van de producten. Biologische yoghurt met verse bessen, bio muesli, bio brood, huisgemaakte hummus. Klinkt alvast niet slecht. Gelukkig is het nog geen 13 uur en kunnen we nog gekookte eitjes bestellen. Ook voor de kippen is het weekend.

We bestellen aan de toog, elke klant wordt volgens een uithangbordje verzocht dat te doen, en in afwachting van ons ‘groot ontbijt’ (€15,4) praten we wat bij. Overigens kan je vrij goedkoop een cava bij je ontbijtmenu naar keuze bestellen.

Na amper tien minuten volgt ons eten. We zijn al op verschillende Gentse ontbijtstekjes geweest en tot nu toe zijn we hier het snelst bediend. De serveuses en de barjongen werken niet enkel snel, maar zijn nog eens vriendelijk op de koop toe.

Het eerste wat ons buikje vult zijn de gekookte eitjes die voorzien zijn van voorgesneden broodstengels. Het ei met de soldaatjes was niet inbegrepen in de menuprijs en heeft een opmerkelijke meerprijs (+€3,7). Van een gebakken ei is op de kaart niets terug te vinden. Evenmin van charcuterie. Het brood met beleg bestaat namelijk enkel uit kaas, hummus, boter en confituur.

  

Over de kaas kan Gentelmen niet veel kwijt. De brie smaakt als klassieke brie. De yoghurt is zeker bon en bevat genoeg bessen bovenop. En ook het bio brood is bijzonder, maar helaas bestaat ons mandje slechts uit één soort. De huisbereide kikkererwtenbrij valt alvast heel erg in de smaak en ook de confituur is fruitig en zoet.

Ondanks het feit dat er niet veel verschillende producten in de ontbijtformules zijn opgenomen, is niet elk van hen even geslaagd als de hummus.  Zo zijn alle vier onze eitjes jammer genoeg te weinig gekookt, zelfs eerder aan de rauwe kant. De chocolade koffiekoek kwam ook te vroeg uit de oven, en voorts stellen we vast dat het versgeperst fruitsap eerder weinig smaak bevat.

Door het fijne interieur, de sympathieke mensen en de goede koffie is het leuk vertoeven bij Den Hoek Af, maar naast de hummus en yoghurt kan het ontbijt nog een serieuze upgrade gebruiken.

Honger gekregen? Deel deze review:

Den Hoek Af

Bezoek de website
Vlaanderenstraat 1
9000 Gent

Prijscategorie: €€

Eten: 5/10
Interieur: 8/10
Bediening: 7/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *