RESTAURANT REVIEWS IN EN ROND GENT

Lunch / Diner

Eat Love Pizza

“Als je de liefde eet, word je de liefde.”  Hoe kunnen we dat beter omschrijven dan Valentina Gatti, oprichtster van het ondertussen bekende Eat Love concept. Meer over de Italiaanse Valentina kan je terugvinden in haar boek Eat, love & pizza. Eerder recenseerden we Eat Love Lasagna, maar deze keer roepen onze buikjes om pizza.

Op deze barkoude avond kuieren we langsheen de rustige Ajuinlei. Er loopt geen kat – welja, er loopt wel een kat, maar dat is het dan ook. Meteen valt ons de leuke uitsprong boven de inkom op. Een warm verlicht gangpad, met daarbij een wand die dienst doet als één geanimeerde introductie van deze pizzaplek, leidt tot de werkelijke ingang van Eat Love Pizza. De tekeningen zijn afkomstig van Eva Mouton. Binnen nemen we meteen de warme gloed en de geur van versgebakken pizzabodems waar. Er heerst een gezellige drukte.

  

Boven de tafels hangen lampen die ons bedoeld (of onbedoeld) doen denken aan grote lappen pizzadeeg, maar dat kan vanzelfsprekend aan de locatie liggen. De peertjes en de ‘pizzalappen’ dienen de ruimte voldoende van licht te voorzien aangezien er in Eat Love Pizza helaas geen ramen zijn. Een gedeelte van het meubilair en de volledige vloer bestaat uit gelamineerde triplexplaten. Mooi en eigentijds uitgevoerd, maar niet echt de meest gezellige keuze als ook de tafel en de zitbank uit deze platen afkomstig zijn. Op de banken liggen zitkussens die te weinig wol bevatten om van een aangenaam zitcomfort te spreken, en het design van de meubels belet ons onze stoelen comfortabel onder tafel te schuiven.

Aan de andere kant van dit langgerekte pand bevindt zich Eat Love Lasagna in een volledig andere setting. Een open keuken vormt de centrale commandopost van het keukenteam voor zowel de lasagnes als de pizza’s.

  

We worden quasi onmiddellijk aangesproken door één van de diensters – volgens ons is het zaalpersoneel hier voldoende bemand -, ze overhandigt de kaart en laat ons kiezen uit de voorgerechten (en de verschillende pizza’s uiteraard). Dezelfde antipasti vonden we ook terug bij Eat Love Lasagna. Deze keer kiezen we samen voor focaccia met hummus van kikkererwten met daarbij een biertje. Mijn lange partner gaat voor Oud bruin, vergelijkbaar met Geuze, maar mijn overzijde is (blijkt nadien) niet zuur genoeg voor dit bier. Ikzelf heb Den Ouwen Duiker voor mij staan. Een zeer fruitig brouwsel en een onthoudertje voor next time.

  

Het thema bianco – rosso (waarbij de rode versies opvallend minder prijzig zijn dan de witte schijven) is net als bij de lasagneria terug te vinden bij de pizza’s. Mijn overzijde neemt een wit exemplaar met broccoli, venkel, wortel en kruidig lamsgehakt. Om de basis te vergelijken gaat mijn keuze naar de Prosciutto, belegd met een lokale biologische barbecueham. Fijn om te lezen dat lokale producten voorop staan.

Vrij snel volgt ons Italiaans brood met de gemixte erwtendip. Qua structuur en qua smaak onovertreffelijk.

De keuken draait op volle toeren en daar zijn onze pizza’s al.  De geur is onbeschrijfelijk. Ze zijn licht verteerbaar en genoeg gedecoreerd. De witte versie is voldoende smeuïg en de korst knapt bij elke hap. Ondertussen staat aan de ingang van deze populaire zaak al een rijtje schuivende wachtenden zich met jaloerse blikken te verlekkeren, waardoor we ons jammer genoeg wel een beetje opgejaagd voelen.

  

We passen voor ‘Toetjes en bellen’ (in deze zaak de vertaling voor dessert), ook al zijn we Sofie’s Love-wafeltjes zeker niet vergeten!

Voor we het weten staan we met een goed humeur terug aan de achterzijde van de Fnac, met zicht op een reflecterende maneschijn. Voor ons is het duidelijk: in Eat Love Pizza serveert aan een vlot tempo een mooie selectie heerlijke pizza’s, helaas in een vrij oncomfortabele en weinig gezellige setting.

Honger gekregen? Deel deze review:

Eat Love Pizza

Bezoek de website
Ajuinlei 10a
9000 Gent

Prijscategorie: €€

Eten: 8/10
Interieur: 4/10
Bediening: 8/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *