RESTAURANT REVIEWS IN EN ROND GENT

Ontbijt / Lunch / Gebak

Het Moment

Op het einde van een drukke winkelnamiddag bevinden we ons in de Burgstraat, op een steenworp van het Gravensteen. Deze vroeger eerder drukke, ongezellige straat wordt stilaan een hotspot voor foodies: de Gekroonde Hoofden en Pampas voor de echte vleesliefhebbers, Mémé Gusta voor fans van de meer rustieke keuken, Bar Win en Bodo voor wie op zoek is naar een stijlvolle streling van de smaakpapillen.
Het Moment past dan ook perfect op deze plaats: sinds mei 2017 serveert uitbaatster Valentine Wanders hier niet enkel ontbijt, koffie, gebak, een lichte lunch of aperitief, maar vooral gezelligheid. Hier kom je naartoe om even uit te blazen, weg van de drukte, om weg te dromen in het prachtige, royaal gedecoreerde interieur, om te snuisteren in één van de vele boeken of tijdschriften, of om van de zon en een fijn gesprek te genieten op het binnenterras.

Valentine verdiende reeds haar sporen bij Simon Says, Café Labath en de Superette. En dat merk je – zij en haar team weten als geen ander hoe je een gast in de watten moet leggen. Een warme verwelkoming en een spontane brede glimlach krijg je er gratis bij.

  

Op de kaart, heerlijk verpakt in een houten boekje, staat voor elk wat wils. Wij zijn hier echter om de taart te beoordelen. Ook al is die niet huisgemaakt, net als bij de meeste koffiehuizen in Gent overigens. Bij taart hoort onvermijdelijk ook een kopje koffie of thee. Het Moment biedt buiten de klassieke smaken zoals munt, earl grey enzovoort ook nieuwe variaties. De keuze op dat ogenblik, de keuze van het moment. En dat maakt het natuurlijk interessant om voor zo’n originele smaak te gaan. Terwijl mijn partner de Flat white aanduidt, ga ik voor Griekse Olympus bergthee. In het boekje omschreven als ‘licht aards met citrus en munt’. Kon je Olympus omschrijven in aroma’s, dan was het dat.

  

Veel keuze uit taart is er niet, maar toen we de eerste ruimte betraden – waar ook de bar en kassa zich bevinden – hadden we meteen zicht op het gebak van het moment in de vitrine. Mijn lief kiest kaastaart met mango  en ikzelf verkies de wortelcake, afgewerkt met een laagje zoete platte kaas.

  

Na een kwartiertje brengt een goedgeluimde jongedame onze bestelling. Er verschijnt koffie met een schuimend hartje. De Olympus thee wordt opgediend in een grote portie met daarbij een helder lichtgroene kop. Het is fascinerend om de heldere kleur van de thee te zien opgaan in dit licht doorschijnend tasje.

De wortelcake is lekker licht en er zitten nog duidelijke oranje gekleurde stukjes in. Mijn portie is vrij miniem en mocht in vergelijking met de mangotaart aan de overzijde van ongeveer dezelfde grootte zijn. De smaak is ok, al ben ik méér weg van het frisse stukje taart waar ik van mijn overbuur mag meegenieten. Een perfecte gelaagde structuur, een schitterende kleur én een duidelijke mangosmaak.

Na ons stukje taart kijken we even rond. De overige klanten zijn rustig aan het keuvelen en af en toe horen we gelach.
Een ideaal moment om in deze deugddoende zon uitgerust en blijgezind huiswaarts te keren.

Honger gekregen? Deel deze review:

Het Moment

Bezoek de website
Burgstraat 20
9000 Gent

Prijscategorie: €

Eten: 7/10
Interieur: 7/10
Bediening: 9/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *