RESTAURANT REVIEWS IN EN ROND GENT

Lunch / Diner

Janine’s

In het najaar van 2016 opende brasserie Janine’s haar deuren in de Vlaanderenstraat. Janine’s werd algemeen warm onthaald volgens hun Facebook, maar daar schieten we bij Gentelmen niets mee op tot we er zelf over de vloer zijn geweest.

Bij aankomst op een wel zeer waaierige avond verwelkomt de kwieke, jonge gastvrouw ons in de inkomhal met een informele beleefdheidsgroet. Ze vraagt meteen of wij gereserveerd hebben terwijl ik mezelf nog aan het fatsoeneren ben voor een glazen tussenwand. De inkijk geeft een gezellig beeld en van de vergelijking met een trendy New Yorkse brasserie is niets gelogen. De populaire laaghangende gloeilampen en een bartafel omringd door met stof beklede krukken bepalen een groot deel van het uitzicht. Aan de langste wandzijde hangt een metalen rooster dat plaats geeft aan tientallen wijnflessen. De zaak is goed gevuld. Wij hebben last minute gereserveerd, maar krijgen een mooi plaatsje aangewezen pal voor het raam. Jammer genoeg geeft het raam uit op een overdekte bushalte die die avond opvallend leeg blijft.

Internet had in ons oor gefluisterd dat Janine’s cocktails de moeite waard zijn, dus checken we die handel. Er is geen uitgebreide lijst aan cocktails, maar dat maakt onze keuze er gemakkelijker op. De vriendelijke ober (overigens zijn het allemaal jonge mensen bij Janine’s) noteert voor mijn tafelgenoot een Tom Collins en voor mij een Cosmopolitan. Na een kleine tien minuten staan de drankjes voor onze neus. Een potje nachos wordt nagebracht. Op zich niets mis mee, maar de knabbel is een beetje te simpel.

Na het aperitief verschijnen onze hoofdgerechten die aansluitend worden gevolgd door de suggestie Kaapse Backsberg. Op zijn gekleurde bord krijgt mijn sidekick een lamsburger met chili dip, rijkelijk belegd met garnituur. Een prijzig beestje, maar zeker zijn geld waard. Het sappig vlees wordt samengehouden door twee broodhelften die we door de sesamzaadjes herkennen als de alom bekende Bicky broodjes. Een beetje jammer, andere respectabele burgerbars in Gent weten hier wel raad mee.

  

In deze nieuwe eettent vind je hoofdzakelijk tapas, salades, hamburgers en pasta’s, maar ik waag me aan een van de seizoensuggesties.
Voor mij ligt een mooi stuk perfect gebakken tong vergezeld van een hoopje knapperige witloofsalade. Eenvoudig gepresenteerd, maar de smaak van het Brussels loof in combinatie met de geschroeide vis is een vrije schop in de winkelhaak. De bijgeleverde portie frietjes zijn ok, maar helaas niet zo talrijk.

  

We zitten hier bij een chef die weet dat een klant ook graag nog een dessertje lust. Het laatste gaatje in onze maag wordt gevuld door een uitstekend bereide chocolade moelleux en een Brusselse wafel. Op die laatste ligt een laagje slagroom dat voor mij juist een tikkeltje zoeter mocht.

Gedurende de hele avond wordt alles beleefd en welafgewogen gevraagd of meegedeeld. Eigenlijk is dit het enige werkpunt bij Janine’s. Bij het betalen vraagt het jongste teamlid op een passende manier hoe we het hebben gesteld, hierdoor vergeven we een klein beetje de vrij stugge bediening. De jongeman loopt tevreden terug naar de bar terwijl we opnieuw de wind trotseren.

Honger gekregen? Deel deze review:

Janine’s

Bezoek de website
Vlaanderenstraat 82
9000 Gent

Prijscategorie: €€

Eten: 8/10
Interieur: 7/10
Bediening: 6/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *