RESTAURANT REVIEWS IN EN ROND GENT

Lunch / Gebak

Krookcafé

  

De Krook is vlakbij onze uitvalsbasis gelegen. De opening van de stadsbibliotheek hadden we al meegemaakt; een plaatsje inpalmen op het grijze terras van het café, met een chill zicht op het water, nog niet. Als Gentelmen het pand wil betreden, blijkt de deurkruk langs de buitenzijde verdwenen. Onze grootste (en tevens ook de slimste) van de twee grijpt dan maar naar het stompje om alsnog binnen te raken. Eenmaal binnengeglipt botsen we op een muur van stilte (zelfs voor Gentelmen te stil), hoewel het leescafé goed vol zit. We lopen doorheen het geluid van tikkende taartvorkjes tegen borden, koffiehoestjes en bibliotheekgemompel.

We kiezen twee taartjes en een blikje vlierbloesemfrisdrank. Een blond meisje overloopt vrolijk de taartkeuze – afkomstig van de deegrol van Julie’s House – die eerder beperkt is, in tegenstelling tot het ruime drankaanbod. We onthouden de klantvriendelijkheid van deze mademoiselle en zoeken met onze bordjes in de hand het terras op. Helaas werd dit terras noordgericht ingepland en kunnen we dus niet vol van de zon genieten op deze lentenamiddag. En dat terwijl aan de westelijke kant, om de hoek van dit stapelboekenvormige gebouw, nog een zee van ongebruikte ruimte ligt voor extra tafeltjes?

  

Toch zit Gentelmen goed en vredig (na kort schoonvegen van het tafelblad). We hebben zicht op de torens van Gent, voor mij ligt een vers fruittaartpunt, naast mij ligt een glanzend veganistisch frambozenchocoladetaartpunt. Af en toe vaart een plezierbootje voorbij en aan de horizon speelt zich de nieuwe opening van de Brabantdam af. De taart is ok, zonder meer.

Bij het Krookcafé vertoef je in een vriendelijke horecaplek te midden van veel mensen, maar met verrassend veel rust.

Honger gekregen? Deel deze review:

Krookcafé

Bezoek de website
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Prijscategorie: €

Eten: 7/10
Interieur: 7/10
Bediening: 8/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *