RESTAURANT REVIEWS IN EN ROND GENT

Lunch / Diner

Le Goût avant Tout

Het prikken van blokjes vlees op een stokje en die laten sudderen in hete, gekruide olie tot ze een krokant korstje hebben. We keken ernaar uit om die gebeurtenis op een ander te laten plaatsvinden, want thuis fonduen is bij Gentelmen geen sinecure.

Met dat vooruitzicht wandelden we met een rustig gemoed langs de Handelsbeurs naar een pittoresk steengrillrestaurant. Gentenaars en omwonenden kennen het al dertien jaar lang onder de naam Le Goût avant Tout. Dat vraagt om controle. Neen, dat vereist controle. Dus offert Gentelmen zich op om dat voor u na te gaan, alsof we dat erg vinden.

  

Doorgaans kent het restaurant drukke momenten, maar op deze avond, die op een uitzonderlijk warme werkdag valt, kan de zaakvoerster tijdens haar ronde regelmatig een pauze nemen. Na de begroeting kiezen we het laatst overgebleven tafeltje voor twee. We zien een chef in actie in zijn open keuken terwijl op de achtergrond muziek speelt in het genre van Bon Iver. Door de veel te stille deuntjes horen we andere gasten hun conversaties en eerlijk, dat stoort een beetje. Gelukkig volgt kort erna het knisperend geluid van de steengrills die voor een meer intieme sfeer zorgen.

Onze aperitief omvat een rode Martini voor mijn wederhelft en een gin tonic voor mezelf. Bij het drinken wordt ons een kommetje crackers voorgeschoteld, maar we bestellen nog een goed gevuld potje groene olijven van een uitstekende kwaliteit. De prijs ervan is navenant.

Als huiswijn noteert de vriendelijke gastvrouw een kannetje Spaanse Rioja die omschreven wordt als fruitig met framboosaroma. Terwijl de olijven slinken begint nu ook onze olie met een Provence kruidenmix aardig op kookpunt te raken.

 

De eerste schotels worden op tafel gezet. Het zijn kraaknette schaaltjes met stukjes kip, varken, rund, worstjes, twee gepaneerde balletjes en een beetje courgette. Veldsla, tomaat, wortelen, komkommer, groene boontjes, radijzen, rucola en witte kool vullen een grote slakom waar een frisse dressing apart wordt voorzien. Watertanden doen we nu helemaal als de handgesneden verse friet de rest vervoegt. Deze zijn overigens de hoofdreden om dit fonduehuis boven de andere Gentse zaken te verkiezen.

Vooraleer we het vlees doorspekken somt de gastdame de sausjes op. Mayonaise, tartaar, basilicum, curry, een zeer licht pikante saus en een sausje op basis van Roquefort. We nemen de tijd voor dit gezellig moment in een proper etablissement en schenken onszelf rode wijn bij. Het schoteltje vlees is in onze ogen voldoende voor een goede eter (en mocht dat toch niet het geval blijken, het is à volonté). Het vlees kan in onze ogen niet verser zijn. Halverwege vraagt de eigenares ons beleefd of we nog een extra portie friet wensen en die laten we maar al te graag aanrukken.

 

Na het uitzetten van de elektrische schakelaar staat ons buikje op springen. Maar telkens wanneer de goesting (naar een dessert) het van de buik overneemt staan we als Gentelmen machteloos. De menukaart vermeldt huisbereide ijslolly’s met warme chocoladesaus. Er is keuze tussen zes, acht of (voor de hele familie) tien stuks. ‘Tummy says no’, dus gaan we voor het minimum.

Wij besluiten dat Le Goût avant Tout zich terecht tot een van de beste fonduerestaurants in de Gentse contreien mag noemen.

Honger gekregen? Deel deze review:

Le Goût avant Tout

Bezoek de website
Ketelvest 8
9000 Gent

Prijscategorie: €€

Eten: 9/10
Interieur: 7/10
Bediening: 8/10

2 Reacties

  1. Het is niet één van de beste fondue restaurants van het Gentse, maar DE beste! Pittoresk zitten, aangename sfeer en bediening, meer dan lekker en betaalbaar eten. Wat hoeft een mens nog meer?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *