RESTAURANT REVIEWS IN EN ROND GENT

Lunch / Gebak / Diner

Ô Gand

Aan de Watersportbaan vind je naast zwetende joggers ook mensen die op meer gastronomische wijze van het leven genieten. Net zoals wij dus.
Vlak tegenover het Huis van de Sport en de Topsporthal zitten we na een fietstochtje tegenover elkaar op het weidse terras van Ô Gand. Bijna alle terrasstoeltjes zijn op deze zonnige namiddag bezet. Boven mijn hoofd hangt een boxje waaruit een zomers popmuziekje weerklinkt.

  

We checken de kaart, en wat valt er hierbij te checken? Bijzonder veel, van tapas en croques tot een eindeloze reeks klassiekers als stoverij, scampi diabolic of mosselen in witte wijn. Waar men de gasten een dermate uitgebreide eetkeuze voorschotelt, daar houden we ons hart toch een beetje vast. Can they deliver? 

Ik besluit, na de kaart bijna van buiten te hebben geleerd, voor tongrolletjes te gaan, terwijl mijn overzijde voor filet mignon kiest. Die wenst hij saignant, nadat de serveerster hem hierover gevraagd heeft. Overigens een sympathiek meisje dat voor horeca in de wieg gelegd is.

  

De keuken van Ô Gand draait op volle toeren: onze ciders staan nog halfvol als onze gerechten vergezeld van frietjes op het tafeltje worden geplaatst. Meteen vraag ik een extra potje mayonaise wat zonder moeite snel wordt aangerukt. Het rundsvlees heeft een mooi donkerbruin kleurtje, en hoewel niet uitzonderlijk mals toch lekker van smaak en perfect saignant gebakken. De saus daarentegen bevat niet meteen de smaak die je van peperroomsaus zou verwachten. Hij smaakt te zoet volgens mijn partner, en mist het pittige van de peper.

  

Het sausje van mijn vis is een ander paar mouwen. De consistentie ervan is jammer genoeg net te waterig om er lekker met mijn friet in te doppen. Maar de smaak is heerlijk en daar zorgen ook de prei en wortel voor. Mooi om te merken dat ook mijn vis de ideale gaartijd heeft gekend. Het serveren ervan in een mini-wokpanversie is origineel én praktisch. Zelfs in de buitenlucht blijft het gerecht op deze manier warm.

Helaas zijn de frieten niet vers gesneden, maar dat valt bij zo’n uitgebreide kaart natuurlijk te verwachten. Ze zijn wel smakelijk, warm opgediend en in de perfecte hoeveelheid zodat we geen extra portie hoeven bij te vragen.

Bij Ô Gand zit je op een aangenaam, zomers terras en kan je een stevig fond’ke leggen met eerlijke, klassieke gerechten. Verwacht echter geen culinaire verrassingen.

Honger gekregen? Deel deze review:

Ô Gand

Bezoek de website
Griendijk 17
9000 Gent

Prijscategorie: €€

Eten: 7/10
Interieur: 7/10
Bediening: 7/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *