RESTAURANT REVIEWS IN EN ROND GENT

Lunch / Diner

O’Learys

Laat ons hiermee beginnen: bij O’Learys in Dok Noord waan je jezelf (voor even dan) in Amerika.

Van waaruit we zetelen zijn we omsingeld door tientallen televisieschermen waarop verschillende flitsende sportbeelden te zien zijn. Met daarop zowel Belgisch voetbal als de ruigere sporten zoals ijshockey en American football. Bij elke flatscreen heerst het beeld volledig over de klank en gelukkig maar, we willen ons niet voorstellen wat een oorverdovend lawaai dit zou betekenen voor een rustig diner. Al zijn er daarvoor misschien betere opties in de Gentse horeca-scene…

Waar O’Learys volgens ons ontzettend goed is in geslaagd, is het omzetten van deze gigantische ruimte tot een comfortabele, gezellige space. Plaats is er op ons tamelijk vroeg gereserveerd uur alvast in overvloed (al is de eetruimte een uur later mooi gevuld). Er is verscheidenheid troef wat tafelen betreft. Voor families zijn er de langere familietafels, voor koppels zijn er apart gescheiden bartafeltjes en natuurlijk staan er merendeels gewone tafels. Alles netjes ingedeeld in met trapjes verhoogde compartimenten. Aan de groteske American bar heb je een arsenaal aan verschillende type drank.

  

Wij zijn hier met z’n vieren om van de Amerikaanse keuken te proeven en nadien van een partijtje bowling. Gentelmen moet immers wat restaurant-kilo’s kwijt, en starten doen we dan maar met onze rechterarm.

Maar eerst dus het eten beoordelen.

Mijn vriend hapt in een Marvin Hagler’s Pulled Pork burger – who the f* is Marvin? Deze hamburger staat hier bekend als ‘O’Learys BBQ pulled pork’ met aïoli, spek en kaas. De volledige naam van de burger is een mondje vol, net als je mondje zelf bij een hap uit dit monster. Het ding ziet er helaas niet zo presentabel uit. Wat op zich niet erg zou zijn mocht je al een te veel aan Bud’s achterover hebben en daarbij het verschil niet meer weet tussen een sandwich en een pistolet. In ons geval hebben wij slechts één (non-alcoholisch) pintje op, dus over presentatie kunnen we nog verstandig oordelen. Jammer van deze eerder triestige compositie (met de frieten -cru gezegd- er gewoon naast gesmeten), want qua smaak zit elk ingrediënt wel top! En daar zorgt ook lekker mals en goed gebakken stuk vlees voor.

  

Ikzelf (samen met de oudste van de twee zusjes in ons gezelschap) heb de gegrilde steak van zo’n 220g (€24,00) met frietjes, salade en béarnaisesaus (€ +2,50). De frieten liggen niet zoals bij zo’n typische Amerikaanse burgertent in een mandje, zoals je dat hier misschien zou verwachten. Ze zijn knapperig en eetbaar, maar of ze versgesneden zijn valt sterk te betwijfelen. De grootte van de zaak zou geen excuus mogen zijn om de klant verse handgesneden patat te ontzeggen. Het rundvlees is mooi gegrild en werd medium geserveerd, zoals ik mijn beef graag heb. Alle lof heb ik eveneens voor de vers bereide béarnaisesaus, waarvan ik het volledige potje leeg eet. Eigenlijk had deze sausportie gerust naar Amerikaanse normen mogen zijn.

  

Na onze lege bordjes zijn we unaniem tevreden. Voor de verfijnde keuken dien je je elders te begeven, maar voor deze gemiddelde prijs krijg je bij O’Learys goeie comfort food in normale porties. Onze verwachtingen werden ingelost – en dus is het tijd om wat kegels omver te gaan werpen.

  

Honger gekregen? Deel deze review:

O’Learys

Bezoek de website
Dok Noord 7/301
9000 Gent

Prijscategorie: €

Eten: 7/10
Interieur: 8/10
Bediening: 8/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *