RESTAURANT REVIEWS IN EN ROND GENT

Ontbijt / Lunch / Gebak

O’yo

O’yo voegde zich eind 2016 bij de groene eetalternatieven die onze stad ondertussen rijk is. Gelegen in een herenhuis in de Brabantdam, op een paar stappen van Madam Bakster. Deze minder populaire buurt van de Brabantdam krijgt aldus versterking – en of het inderdaad een versterking is, zullen we meteen ondervinden.

Mijn zus riep vroeger ‘wayo!’ uit telkens wanneer zij verrast was. Waarschijnlijk doet ze dat nog steeds. Wayo, yolo… O’yo.  De naam klinkt in ieder geval hip en dat is waar O’yo voor staat. Maar gezonde, energierijke en lekkere gerechten op basis van yoghurt serveren is waar O’yo het eigenlijk nog méér om te doen is.

  

Wij werden op onze tijdlijn al overstelpt door foto’s van healthy pancakes: de ene overladen met vers fruit en granola, de andere door chocolade. Net iets minder gezond misschien, maar f*ck that denkt Gentelmen wel eens.

Verder biedt de kaart ook hartige gerechten als geroosterd brood met hummus, of met gekookt ei en za’atar (een kruidenmengsel van wilde oregano met aroma’s van tijm), of met avocado en spruiten en, onvermijdelijk in gezonde eethuizen als deze, de rode biet. Er is ook een waaier aan bites: van hummus-dip gepresenteerd met zuurdesembrood of glutenvrij brood tot veganistisch ijs. Glutenvrij, lactosevrij, vegan,… het zijn de lievelingswoorden van O’yo?

  

Wij kiezen voor een eerder zoete zonde, namelijk de pancakes. Het is al heel lang geleden dat ik nog eens Kefir heb gedronken, dus bestellen we die erbij. Het gefermenteerde drankje is niet overal te vinden. De zuiveldrank zou positieve invloed hebben op darmbacteriën en het smaakt nog niet eens zo slecht. Mijn side-kick gaat voor een flat white. Bestellen doet mijn partner aan de toog, terwijl ik de ruwe baksteen spot, een paar hippe lichtelementen aan het plafond, hippe retrozeteltjes -die al ingenomen zijn- en aan de inkom infobrochures over gezond leven.

  

Na amper vijf minuten wachten, plaatst een jongedame onze pannenkoeken (twee stuks voor elk) op tafel terwijl ze ons vriendelijk smakelijk wenst. De foto’s hebben niet gelogen. De lichtbruin gebakken schijven liggen verscholen in een stijlvol kommetje. Ze zijn rijkelijk belegd met de toppings. Zoals een hond naar een kluif kijkt, zo kijken de kinderen nu aan de tafel naast ons naar ons bord.

  

Mijn vriend heeft de ‘Co’yo Crazy Pancakes’ waarbij banaan en pindakaas de hoofdrol opeisen. Hij proeft ook yoghurt van kokosnoot. Hoewel de pannenkoeken gezond zijn en volledig veganistisch van aard, is het een stevig brokje eten. Mijn ‘O’yo Indulgence Pancakes’ (ja, het is hier in ‘t Engels te doen) zijn afgewerkt met Griekse yoghurt, huisbereide chia confituur, stukjes groene appel, mandarijn-partjes en een overheerlijke granolamix met veel noten.

Aan de tafel naast de onze schieten de decibels de lucht in. Een tweetal meisjes probeert tevergeefs een vriendin te kalmeren. Misschien heeft ze een plotse overload aan energie gekregen van het eten? In dat geval is de missie van O’yo in ieder geval geslaagd.

Honger gekregen? Deel deze review:

O’yo

Bezoek de website
Brabantdam 82
9000 Gent

Prijscategorie: €

Eten: 8/10
Interieur: 8/10
Bediening: 7/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *