RESTAURANT REVIEWS IN EN ROND GENT

Ontbijt / Lunch / Diner

Rest-eau-Café

Af en toe laten we onze opgekropte frustraties los in een partijtje badminton. Het sport- en recreatiecentrum Rozebroeken te Sint-Amandsberg is daarvoor ideaal. Iedere keer hebben we de bijhorende brasserie Rest-eau-Café links laten liggen, maar afgelopen week stond er een restaurantbezoek ingepland. Gentelmen twijfelde niet en koos deze keer voor Rest-eau-Café.

  

Na het bekijken van de flexibele openingsuren plaatsen we ons bij het raam met zicht op het badmintonveld, want de tafels met zicht op het zwembad zijn voorbehouden voor sportkampen. Bij het afspeuren van de menukaart merken we al snel op dat er meer keuze is dan enkel een hamburger of een spaghetti. Bij de vegetarische gerechten staat een groen vinkje. Behalve traditionele gerechten zoals balletjes in tomatensaus of vol-au-vent zijn er mixed grill, scampi, salades, broodjes, croques, wokbereidingen, burgers, pasta’s. Bij elk gerecht wordt standaard frieten en een slaatje voorzien. Reeds vóór het badmintonnen, hebben we beiden onze zinnen gezet op pasta. De grootste neemt macaroni ham en kaas (€12,50) en ikzelf ga voor spaghetti Bolognese (€12,50). Ooit hoorde ik van een Italiaan dat die saus eigenlijk niet uit Bologna afkomstig is. Waar die saus dan in feite wel vandaan komt, daar kon hij niet op antwoorden. Wat hij wil wist, zijn de echte ingrediënten van deze authentieke saus (of tagliatelle al ragu, zoals je wil). Ze bestaat uit tomaten, rundvlees, pancetta, wortels, selderij, ui, tomatenpuree, witte wijn en melk.

De populaire Vlaamse versie is ook terug te vinden bij Rest-au-Café en lijkt sterk op die van onze moeder. Met courgettes, tomatenblokjes, ajuin, gehakt en paprika. Afgewerkt met een berg geraspte Emmentaler. Mijn buik is met deze royale portie alvast goed gevuld en werd met zorg afgekruid.

  

Bij mijn overzijde is het stil. Dat is meestal een goed teken. Een aardige hoeveelheid macaroni is gegratineerd met kaas. In de halve bol zijn reepjes gekookte ham terug te vinden in een kaassaus die de keuken mooi wist te saisoneren. Een paar laurierblaadjes worden uit de pasta gevist.

Overigens hebben we niet lang op onze gerechten hoeven wachten. Ze kwamen dampend uit de keuken door een juffrouw die ons sec smakelijk wenst.

Hoewel er voldoende personeel in de zaal rondloopt, lukt het ons moeilijk om één van hen aan te spreken voor een tweede bestelling drank. Aan de kassa vraagt een andere dienster of alles naar wens was, na het afrekenen zegt ze ons spontaan gedag.

  

Over het interieur kan Gentelmen niet veel kwijt. De ruimte is alvast veel aangenamer ingericht dan een doorsnee cafetaria en ook de siertegels in de vloer en de lange, verlichte bar zijn een positivo. Enkel de familietafel bij de inkom geeft een verlaten gevoel aan omstaanders als die niet bevolkt wordt. De vuilnisemmer aan de bar in deze zaak is volgens ons een doorn in het oog van elke interieurontwerper.

Bij Rest-eau-Café kan je lekker en voldoende eten voor een eerlijke prijs. Wat verlangt een sporter of een wachtende ouder nog meer?

Nog dit: overige Rest-eau-Cafés vind je terug bij sportcomplexen in Brugge, Overpelt en Beveren. Ontbijten kan enkel in het weekend van 9 tot 11u. Pannenkoeken en wafels zijn te verkrijgen van 14u tot 18u.

Honger gekregen? Deel deze review:

Rest-eau-Café

Bezoek de website
Victor Braeckmanlaan 180
9040 Sint-Amandsberg

Prijscategorie: €€

Eten: 8/10
Interieur: 7/10
Bediening: 7/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *