RESTAURANT REVIEWS IN EN ROND GENT

Ontbijt / Lunch / Gebak

Simon Says

Een koppel vrienden heeft op een stralende dag Gentelmen uitgenodigd om hun favoriete ontbijtplek te recenseren. Het gaat overigens over dezelfde twee heren die ons vergezelden tijdens onze ochtendlijke visite aan De Superette. Eén van de twee Britse eigenaars van
Simon Says is een kerel die hipheid uitstraalt alsof hij het zelf uitgevonden heeft. Het is niet de eerste keer dat we bij hem en zijn team barista’s langskomen. Iedere keer bewaart hij zijn cool en begroet hij ons op de wijze waarop wij het liefst hebben: chill en vriendelijk.

  

Als we binnenkomen wordt ons meteen door één van de barjongens gevraagd of we gereserveerd hebben. Yes, young man. Je zou misschien niet meteen denken dat we nog moeten reserveren, want die twee jongens bij ons lopen Simon Says binnen als was er goud te vinden. Dat zou best kunnen – zolang het over vloeibaar zwart goud gaat. In deze ontbijt- en lunchtent schenken de obers het alvast uit met kunstige, maar professionele handelingen. Speciaal opgeleid in het buitenland, volgens Simons website.

Aangezien het tropisch warm is, zit het buitenterras vol klanten. Enkelen wapperen met menukaarten om koelte te vinden. We bekijken het menu, maar echt kiezen moeten we niet. Onze vrienden hebben een bon op zak, those lucky bastards, en dat betekent dat we mee moeten gaan in hun ontbijtverhaal. De Platinum keuze (20 euro) zal ons buikje vullen tot ‘s avonds en met dit heet weer is dat niet bijzonder erg te noemen.

  

Deze grootste ontbijtoptie omvat koffie naar keuze of een pot thee, met versgeperst sinaasappelsap (dat onze gastheer tot ‘OJ’
orange juice- gedoopt heeft) ofwel cava, ofwel een mix tussen sap en cava – wat hier Mimosa heet. Bij deze dranken krijg je een selectie ontbijtkoekjes, een zachtgekookt ei met soldaatjes, mini muesli met yoghurt, echte Britse marmelade, Marmite (marmelade met gistextracten), confituur, Luikse stroop en fair trade choco. Daarbij komt nog een plateau met overheerlijke rauwe ham, sneetjes kaas en wat frisse jonge sla. Hierbij hoort nog een mandje biologisch dikke, sneden bruin brood naar believen. Zo, dat is alles.

    

Naast Platinum kan je nog kiezen uit Bronze, de formule voor de sissy’s onder ons, met koffie, vers fruitsap en een paar ontbijtkoekjes voor €8 Silver (€13) en Gold (€18).

Maar buiten deze eenvoudige, maar lekkere ontbijtformules komen we naar Simon Says voor het kleurrijke gebouw, de tekeningen van Panamarenko, het bronzen hertenkopkraantje in de wc, de aandacht voor eerlijke producten en voornamelijk de relaxte bediening. Niet in de zin dat het personeel over de stenen schuifelt, integendeel. Maar eerder een aanpak waarbij je gerust kan zijn dat alles wel goed komt. Zoals de manier hoe onze coole gastheer een gekookt eitje opent bijvoorbeeld: je wéét dat het goed komt.

Net zoals Gentelmen weet dat een bezoek bij Simon Zegt altijd ontspannend uitdraait.

  

Honger gekregen? Deel deze review:

Simon Says

Bezoek de website
Sluizeken 8
9000 Gent

Prijscategorie: €

Eten: 8/10
Interieur: 8/10
Bediening: 10/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *