RESTAURANT REVIEWS IN EN ROND GENT

Diner

‘t Fondueloft

Het einde van augustus nadert en we bevinden ons in de buurt van het Baudelopark. In deze zomerperiode is fondue misschien wel het laatste waar je aan denkt als je uit eten wil gaan. Toch is het niet al te warm weer, waardoor een fondue’tje best past.

De halve familie is mee uitgenodigd, want fondue is altijd gezelliger met meer volk rond de tafel. De ingang van ‘t Fondueloft zit verscholen achter een opgetrokken garagepoort in de Twijndersstraat, een steegje naast Ottogracht. Op de poort staat de naam van het grill- en fonduerestaurant in graffiti met daarboven een smeulende fonduepot. Het is een fel contrast met de klassiekere gevels van concurrent Le Goût avant Tout en ‘t Gents Fonduehuisje.

  

Voor de gevel werden duidelijk rood en zwart als karakterkleuren gekozen, en die tinten worden ook binnenin doorgetrokken. Wandlampen op de felrode muur zorgen voor een warme, sfeervolle gloed. Aan het hardhouten gebinte hangen zware podiumspots die het loftgevoel naar boven brengen. Ook de brede open ruimte centraal op de gelijkvloerse verdieping speelt hier een rol in. De bovenverdieping wordt tijdens ons bezoek niet gebruikt, maar kan bij een grotere drukte opengesteld worden (wat voornamelijk in de winter het geval zal zijn). Bijna alle tafels op de gelijkvloerse verdieping zijn na een tijdje volzet, en er heerst een informele sfeer. De brede middengang zorgt wel voor een grote kloof tussen beide rijen tafels wat bij een kalme bezetting voor een ongemakkelijk gevoel zorgt. Gentelmen zou in deze ruime loopgang voor hippe plantenbakken of andere eyecatchers kiezen. De speelhoek is een tof idee, maar de rest van de benedenruimte heeft meer mogelijkheden.

  

Voor wie geen vleesliefhebber is, wordt op de kaart ook een royale keuze aan vis vermeld. Zo is er zalm, victoriabaars en kabeljauw, aangevuld met mosselen, wulken en garnalen. Als je tijdens het weekend komt eten is enkel het menu van toepassing. Dat betekent een fondue-optie à volonté met een halve fles wijn per persoon, ofwel frisdrank of bier. Als je na een ronde buik nog dessert aankan, is dit in de menuprijs inbegrepen. Net als koffie, thee of water. Bij de vlees- of visstukjes worden frietjes, krieltjes of aardappel in de schil gepresenteerd en gemengde salade met huisgemaakte sausjes.

  

Aangezien we met zes personen zijn, lijkt het ons beter om voor het groepsmenu te gaan. Geen paniek als je zowel vis als vlees wenst, want het groepsmenu fondue special bevat het allemaal. Het menu kost € 36 per persoon, maar je krijgt er heel wat voor terug. Het enige verschil met de royal-versie (voor een meerprijs van €5 per betalende klant) is dat de lams-en eendenborst in de keuken blijft, en de tong en scampi in het aquarium.

Bij ons aperitief komt een kommetje crackers met een vlees- en een kipcurryslaatje, zeer lekker, maar dat hebben we hier bij vorige bezoeken al een paar keer eerder voorgeschoteld gekregen. Ondertussen beginnen de bouillon en de olie langzaam te pruttelen.

  

Het gaat heel vlot in de keuken, want kort na onze aperitiefronde zijn alle schaaltjes en kommetjes op tafel geplaatst. We zien drie verschillende soorten vleesblokjes, met daarbovenop kleurrijke rijtjes gehaktballetjes – eveneens op drie verschillende manieren bereid. De kip, het varken en het rund zien er allemaal even vers uit.  Ook de vis is populair en wordt samen met frieten al snel aangevuld. Naast de gepresenteerde gebruikelijke vissoorten vindt Gentelmen het leuk om te merken dat er ook wulken en mosselen in de aanbieding zijn. Een metalen schaal bevat een royale portie frisse salademix van versneden komkommer, tomaat, wortel, mais en ijsbergsla. Ze is ruim overgoten met een lichte vinaigrette-dressing. De frieten zijn dik gesneden, en op ideale temperatuur gebakken. We dippen onze friet en gebakken blokjes in een lichte pikante cocktailsaus, looksaus, currysaus en tartaar die allemaal zeer smaakvol bereid zijn.

  

  

Een paar keer wordt aan onze tafel op gepaste wijze gevraagd of er nog iets voorzien mag worden, en ook onze glazen worden zonder wenken bijgeschonken. De bediening is vlot maar kon misschien wat gemoedelijker. De fondue legt een stevige fond (ha!), maar door de mix met de lichte visbouillon (en een zelf opgelegde zuinigheid met frieten) kan er nog een ijsdessert bij. Onze overzijde smult van een coupe met aardbeien en zelf lepel ik van een schaaltje vanille ijs en chocolade-ijs. Ook een lekkere Irish Coffee staat te dampen op tafel. Een perfecte afsluiter van een warme, gezellige avond.

Honger gekregen? Deel deze review:

‘t Fondueloft

Bezoek de website
Baudelostraat 29
9000 Gent

Prijscategorie: €€

Eten: 9/10
Interieur: 6/10
Bediening: 7/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *